TIP VAN DE MAAND

Elke maand presenteren wij u onze tip van de maand.

Kom langs in onze winkel en geniet van leuke promo's op dit product.


Deze maand: BRUGSE ZOT

Begin deze eeuw wist de stadsbrouwerij 6 generaties familietraditie én Brugse zottigheid te kanaliseren in een speciaalbier. Brugse Zot werd geboren!


Ontdek onze TIP VAN DE MAAND snel op onze WEBSHOP


Brugse zot blond

6 % VOL. ALC.

33cl - 75cl 

Het heerlijke goudblonde speciaalbier vol toeters en bellen: met een rijke schuimkraag en een complex karakter vol fruitige en kruidige aroma’s. Het is een evenwichtig doordrinkbaarbier dat op een speelse ongedwongen manier ieders smaak weet te bekoren.


Culinaire tip

In harmonie kun je spelen met het frisse karakter en de citrustoets. Kies je voor een contrastpairing, dan kan je het bier ook naast eerder zware of romige bereidingen plaatsen. De bitterheid kan het evenwicht terugbrengen in de smaak en op hetzelfde moment bepaalde fruitige of kruidige toetsen accenturen.


Brugse Zot Dubbel

7,5 % VOL. ALC.

33cl - 75cl 

De bruine, dubbelzotte variant is - zoals de naam het al doet vermoeden - een iets zwaarder bier. Het onderscheidt zich met een unieke bittere toets. Gebrouwen met zes speciale moutsoorten, dit geeft het bier zijn uniek en rijk aroma.


Culinaire tip

Brugse Zot dubbel heeft een groot culinair potentieel. Dankzij de rijke moutpersoonlijkheid van het bier kun je harmoniepairings creëren met gegrilde of geroosterde vlees- vis- of groentegerechten. Daarbovenop zullen de fruitige body en het verfrissend karakter van het bier de gerechten helemaal omhoog tillen.

Sportzot

0,4 % VOL. ALC.

33cl 

Als basisbrouwsel gebruikt men Brugse Zot Blond.  Dit brouwsel wordt gedealcoholiseerd  op een volledig natuurlijke wijze waardoor er geen smaakverlies is. Even zot en lekker als Brugse Zot Blond, maar dan alcoholvrij! Dat is verantwoord genieten, zonder compromissen op smaak.


Culinaire tip

De ideale metgezel bij vele gerechten. De grootste sterkte is hoe het bier doorheen bereidingen kan snijden en zo het geheel weet te verfrissen.