TIP VAN DE MAAND


Elke maand presenteren wij u onze tip van de maand.

Kom langs in onze winkel en geniet van leuke promo's op dit product.


Deze maand: STOKERIJ FILLIERS

Stoken van spirits sinds 1880

Behalve aan de prachtige landelijke omgeving is het aan Filliers Distillery vandaag niet meer te zien dat het ooit als landbouwstokerij startte. Intussen is het één van de laatste warme familiale stokerijen in België waar kennis & passie van generatie op generatie doorgegeven wordt.Ontdek onze TIP VAN DE MAAND snel op onze WEBSHOP

DATUM

ZATERDAG 23 MAART

ORVELO BIER

ZATERDAG 6 APRIL

MAS D'EN BROS CAVA

ZATERDAG 13 APRIL

POUSSE RUPIÈRE ARMAGNAC

ZATERDAG 4 MEI

PERFIE GIN

ZATERDAG 8 JUNI

TURBEAU BIER

SINGLE RYE WHISKY 5YO

75CL

Alc. 46,5%

Traditionele distillatie in koperen distilleerketels en een rijping van 5 jaar in nieuwe Amerikaanse eiken vaten, resulteert in een soepele en evenwichtige whisky die onze expertise weerspiegelt.


Smaaknotities:

Een licht spicy karakter. Kruidige accenten van zwarte peper, vanille en chocolade. Dit is een waar genot voor de smaakpapillen van elke whiskykenner.


SINGLE RYE WHISKY 8YO

75CL

Alc. 46,5%

Traditionele distillatie in koperen distilleerketels en een rijping van 8 jaar in nieuwe Amerikaanse eiken vaten, resulteert in een soepele en evenwichtige whisky die onze expertise weerspiegelt.


Smaaknotities:

Een licht spicy karakter. Kruidige accenten van zwarte peper, vanille en chocolade. Dit is een waar genot voor de smaakpapillen van elke whiskykenner.


FILLIERS CLASSIC GIN

50CL

Alc. 40,7%

Het recept voor de Filliers Dry Gin 28 ontstond al in 1928 toen Firmin Filliers het bedrijf leidde. De meesterstokers hebben dit geheime familierecept in 2012 verfijnd zonder afbreuk te doen aan het karakter en de herkomst van deze gin. Het authentieke productieproces op basis van 28 verschillende distillaten van specerijen en vers fruit, garandeert vandaag nog steeds een premium gin van hoge kwaliteit.


Smaaknotities:

Een kruidige gin met droog karakter waar pittige toetsen van jeneverbes door komen, aangevuld met verfrissende citrusaroma’s. Een sterke & aromatische spirit.


FILLIERS PINK GIN

50CL

Alc. 37,5%

Deze gin wordt gemaakt op basis van het authentieke recept en wordt versterkt door frisse frambozen en het superfood goji-bes. Hoewel het karakter trendy is wordt deze gin op traditionele wijze in koperen ketels geproduceerd.

De infusie van 28 botanicals zorgt voor een boeiend smaakpallet subtiel versterkt door de toevoeging van vers frambozensap en goji-bessen. Hierdoor komt deze gin aan zijn prachtige roze kleurtje en fruitige smaak.


Smaaknotities:

Een kruidige gin waar op een zachte manier het zoete van frambozen doorheen komt. De verfrissende citruselementen blijven meespelen. Een verrassende moderne spirit.


FILLIERS TRIBUTE GIN

50CL

Alc. 48%

Zoals de naam doet vermoeden is deze Tribute gin een ode aan de familie Filliers. Het oorspronkelijke recept dateert van 1928, toen Firmin Filliers van de derde generatie het bedrijf leidde en het recept ontwikkelde.

De rijke geschiedenis van deze gin komt niet alleen aan bod in de smaak van het originele recept maar ook in de vorm van de oorspronkelijke fles.

De iconische apothekersfles kon Firmin destijds via zijn neef, een apotheker in Antwerpen, verkrijgen om zo zijn product te kunnen bottelen. Het was een noodoplossing aangezien glas toen erg duur was. Een visionaire zet die op vandaag de Filliers Dry Gin 28 nog altijd typeert.


Smaaknotities:

Een complexe gin met verschillende dieptes. Toetsen van mout wisselen af met hints van engelwortel en lavendel. Net zoals in de roaring ‘20’s woelen de smaken elegant door elkaar. Een aromatische roemrijke spirit.